Pilot-project Duvelhok Tilburg gaat van start!

Rondom het Duvelhok gaat mogelijk het een en ander veranderen. Projectontwikkelaar DOKVAST heeft namelijk plannen met het gebied. Tot die tijd biedt het pand de locatie en ruimte om een pilot te doen en daar worden initiatiefnemers voor gezocht. 

Het oude textielfabriekspand “Duvelhok” in het centrum van Tilburg gaat een nieuw leven krijgen. Al geruime tijd doorlopen we (vastgoedeigenaar DOKVAST) een traject met de gemeente Tilburg en de kerngroep (betrokken buurtbewoners) om samen te bouwen aan een vernieuwd Duveldorp. Ze hebben diverse sessies gehad en verzamelen alle input. Deze input willen ze het komende half jaar gaan testen op locatie. Zo zetten initiatiefnemers in het Duvelhok de ‘Social Salon’ om in een conceptstore, waar diverse ondernemers hun producten en diensten op het gebied van sociaal ondernemen, duurzaamheid en circulariteit kunnen presenteren. Daarnaast zullen er ook een aantal bekende namen deelnemen, zoals de lokale koffiebranderij Locals Coffee en Écht Pien met haar vers gebakken granola. Na dit half jaar zal het huidige Duvelhok gerenoveerd gaan worden.

Ze lanceren dan ook een oproep aan ondernemers, initiatiefnemers om deel te nemen in deze pop-up winkel tijdens de pilot. Dit geeft nieuwe of gevestigde ondernemers de ruimte om nieuwe producten te testen en samen te werken aan een gezondere toekomst. Daarnaast is het een mooie kans om de toekomstige plannen en mogelijkheden te laten zien en te presenteren in en rondom het Duvelhok, door deze plannen hier tijdelijk al te testen.

Het Duvelhok is een belangrijke locatie voor de wijk en ze willen graag in samenwerking met omwonende, de plek een buurtfunctie geven. Tijdens deze pilot willen ze laten zien hoe de toekomst er eventueel uit zal zien in en rondom het Duvelhok.

Geïnteresseerd?

Mocht je geïnteresseerd zijn stuur dan een motivatie op naar info@duveldorp.nl.